L-argininin na základě odborných studií:
- Zvyšuje průtok krve do svalové tkáně
- Zvyšuje odvod kyseliny mléčné z přetěžovaného svalu
- Stimuluje obranný systém
- Zvyšuje sexuální výkonnost
L-ARGININ je důležitá aminokyselina, která se účastní řady fyziologických pochodů v těle, zahrnujících dělení buněk, hojení ran, odstraňování amoniaku z krve, imunitní reakce a sekreci důležitých hormonů, zejména růstového. Hladina růstového hormonu dosahuje maxima v období dospívání a s rostoucím věkem klesá, což způsobuje přibývání tukové tkáně a ubývání tkáně svalové a snižování imunity. Jeho vylučování stimuluje L-ARGININ v každém věku.
Přirozeným zdrojem argininu je drůbeží maso, pšeničný chléb z celozrnné mouky, ovesná mouka, pražená kukuřice, ořechy, slunečnicová a sezamová semínka.
Tělo využívá arginin k produkci oxidu dusnatého, který je jednou z nejvýznamnějších látek dilatujících (rozšiřujících) cévy a zvyšující průtok krve cévním řečištěm. Tento účinek je rozhodujícím faktorem pro využití argininu ve sportu i v lékařské praxi. Dilatované cévy umožňují nejen intenzivnější přísun kyslíku a dalších živin do svalu a jeho rychlejší růst, ale i rychlejší regeneraci namáhaného svalu zlepšeným odvodem kyseliny mléčné. Arginin je dnes též využíván pro léčbu kardiovaskulárních chorob a impotence, vyvolaných sníženým průtokem krve cévami. Příkladem úspěšné aplikace je snížení incidence bolestí při angíně pectoris, urychlení léčení popálenin a zvýšení plodnosti u mužů. Sportovci mohou L-arginin úspěšně používat k podpoře růstu kvalitní svalové hmoty.
Upozornění: Není určen pro děti a nedoporučuje se pro těhotné a kojící ženy, nemocné Crohnovou chorobou, nemocemi ledvin, rakovinou a revmatoidní artritidou.Také diabetici by jeho použití měli předem konzultovat s ošetřujícím lékařem.
Použitá literatura:
Castilo L., de Rojas T, Chapman TE, Vogt J, Burke JF, Tannenbaum SR, Young VR. Splanchnic metabolism of dietary arginine in relation to nitric oxide synthesis in normal adult man. Proc Natl Acad Sci USA, 1993; 90: 193-7
Bode-Böger SM, Böger RH, Galland A, Junker W, Tsiskas D, Frölich JC. Pharmacokinetic-pharmacodynamic relationship of the effects of intravenous and oral L-arginine on nitric oxide formation and peripheral haemodynamics in healthy human subjects. Br J Clin Pharmacol. 1998; 46: 489-97
Chen J, Wollman Y, Chernichovsky T, Laina A. Sofer M and Matzkin H, 1999. Effect of oral administration of high-dose nitric oxide donor L-arginine in men with organic erectile dysfunction: results of a double-blind, randomized, placebo-controlled study. BJU International, 83, 269-273
Ceremuzynski L, Chamiec T, Herbaczynska-Cedro K. Effect of supplemental oral L-arginine supplementation on exercise capacity in patients with stable angina pectoris. Am J Cardiol. 1997; 80: 331-3
Informace o produktu
Objednací číslo: | ARGIN120 |
---|---|
Výrobce: | PENCO |
Kategorie: | PRÁŠKOVÉ AMINOKYSELINY |
Dostupnost: | ihned k odeslání (při objednávce do 13:00 v pracovní dny odesíláme ihned) |
Timing: | Před výkonem |
Typ produktu: | Aminokyseliny |
Vhodné pro sporty: | Gym | Team sports |
Velikost balení: | 120tbl |
Forma: | tablety |
Počet tablet: | 120 |
Bodybulding: | Ano |
Počet tablet/porcí: | 120 |
Endurance sports: | Ano |
TYPE_NA161: | arginin |
SLOŽENÍ: volná aminokyselina L-arginin báze
DÁVKOVÁNÍ: dospělí 3 až 4 tobolky denně, zapít vodou. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Upozornění: Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí! Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. V případě jakýchkoli obtíží po užití přípravku přerušte jeho užívání.
Upozornění pro alergiky: výrobek může obsahovat stopy mléka, sóji, lepku a vaječného bílku.
Skladujte a uchovávejte v suchu při teplotě do 25 OC v uzavřeném obalu.
Po otevření obalu spotřebujte do 3 měsíců. DOPLNĚK STRAVY
NUTRIČNÍ ÚDAJE | 100 g | |
Energetická hodnota | kJ | 1680 |
kcal | 400 | |
Tuky | g | 0 |
z toho nasycené mastné kyseliny | g | 0 |
g | 0 | |
Sacharidy | g | 0 |
z toho cukry | g | 0 |
Bílkoviny | g | 99 |
Sůl | g | 0 |
L-arginin | g | 99 |