#13 David Vencl: proč se stal veganem a jak strava ovlivňuje freediving

#13 David Vencl: proč se stal veganem a jak strava ovlivňuje freediving

 

David Vencl je freediver a instruktor otužování, známý také pod přezdívkou Czech Iceman. V únoru 2021 uplaval v Lahošti u Teplic na jeden nádech a pod ledem 80,99 metru a stal se tak světovým rekordmanem.

V tomto dílu si Bára s Davidem povídá o tom:

  • jaké jsou vlastně ve freedivingu disciplíny a jaká mají specifika
  • jak může "normální smrtelník" trénovat větší výdrž pod vodou bez dechu = freediving
  • proč a jak se stal veganem
  • jakou specifickou strategii z hlediska výživy praktikoval před mistrovstvím světa ve freedivingu
  • jaká jsou jeho oblíbená superfoods
  • jak na otužování a jaké jsou různé přístupy k němu
  • jak dlouho se otužovat pro maximální výsledky a kdy už jde více o výzvu a překonávání vlastních limitů

Více o Davidovi najdete na jeho Instagramu TADY, podívejte se také na jeho web TADY