#13 David Vencl: proč se stal veganem a jak strava ovlivňuje freediving
#13 David Vencl: proč se stal veganem a jak strava ovlivňuje freediving
David Vencl je freediver a instruktor otužování, známý také pod přezdívkou Czech Iceman. V únoru 2021 uplaval v Lahošti u Teplic na jeden nádech a pod ledem 80,99 metru a stal se tak světovým rekordmanem.
V tomto dílu si Bára s Davidem povídá o tom:
- jaké jsou vlastně ve freedivingu disciplíny a jaká mají specifika
- jak může "normální smrtelník" trénovat větší výdrž pod vodou bez dechu = freediving
- proč a jak se stal veganem
- jakou specifickou strategii z hlediska výživy praktikoval před mistrovstvím světa ve freedivingu
- jaká jsou jeho oblíbená superfoods
- jak na otužování a jaké jsou různé přístupy k němu
- jak dlouho se otužovat pro maximální výsledky a kdy už jde více o výzvu a překonávání vlastních limitů
Více o Davidovi najdete na jeho Instagramu TADY, podívejte se také na jeho web TADY.